Olit sitten raskaana, pienen vauvan tai isomman klaanin äiti minulle tärkeintä kuvaajana on nähdä juuri sinut. En tiedä mitään upeampaa kuin äitiyden hehku ja tunneskaala, liikuttavampaa hetkeä kuin äidiksi tulo. Tästä syystä olen päätynyt töideni avulla kuvaamaan juuri näitä hetkiä sinulle ajoista, jotka kulkevat hurjaa vauhtia eteenpäin.

Me kaikki tuskaillaan ajoittain riittämisen kanssa. Äiteihin kohdistuu mieletön määrä ulkoista painetta, odotuksia ja velvotteita. Kuvillani haluan tarjota sinulle pysähdyshetken rakkaiden ja perusasioiden äärelle. Haluan saada sinut huomaamaan miten upea olet, miten kauniisti huolehdit rakkaistasi ja miten sinä riität. 

Mun vahvuus on nähdä äiti upeimpana mahdollisena itsenään ja rakastan sitä aitoa onnea kasvoillasi vaikka olet saattanut juuri synnyttää - ja olet ehkä eniten pyörällä päästäsi kuin koskaan aiemmin. Tyylini kuvata on "guided not posed". Ohjaan ja opastan enkä jätä sinua pulaan, mutta annan persoonasi ja erityisen tapasi olla rakkaidesi kanssa loistaa. Lupaan, että näet itsesi kuvissani uudessa valossa.

xx helianna

NEWBORN, MOTHERHOOD & FAMILY PHOTOGRAPHER

NÄYTÄN KUVILLANI MITEN HUIKEA äiti SINÄ OLET

MATKANI TÄHÄN PÄIVÄÄN

Tulin itse äidiksi jo yli kymmenen vuotta sitten keskelle äitikäsityksiä, jotka eivät sopineet minuun. En ollut lainkaan se Disney-äiti, joka askartelee päivät lasten kanssa vaan tein aktiivisesti töitä löytääkseni sen oman tapani olla äiti. Ja varsinkin tein töitä hyväksyäkseni oman käsitykseni äitiydestä. 

Lapseni ovat elämäni rakkain asia ja merkittävin saavutus, mutta he eivät ole elämäni ainoa keskipiste. Nuorena äidiksi tulo on saanut minut puhkeamaan kukkaan koska elämäni ei koskaan ole edennyt oikeassa järjestyksessä. En ehtinyt tehdä ensin uraa ja painaa sitten pause-nappulaa kun lapset syntyivät.
Olen aina ammentanut valtavasti energiaa sopivasta määrästä multitaskausta ja lapset ovat olleet suurin liikkeellepaneva voima yritykseni kanssa.

Minulla on kolme upeaa lasta ja paluumuutimme Kuopioon keväällä 2021. Rakastan viettää aikaa lasteni ja mieheni kanssa, he ovat käsittämättömän ihania tyyppejä! Olen kuitenkin onnekas kun olen löytänyt kokonaisvaltaisen elämäntavan, joka ruokkii kaikkia intohimojani.

 Käyn Helsingissä töissä ja nautin suunnattomasti kohtaamisista muiden kaltaisteni äitien kanssa. Helsingissä on ilmapiiri, joka inspiroi. Studioni on ihana pieni rentoutumispaikka keskellä keskustaa ja tarjoaa puitteet toteuttaa luovuuttani suurimman muusani, äitiyden erilaisten roolien, parissa.

Elän unelmaelämääni, joka voi ja saa pitää sisällään kaiken. Käyn lounailla ja editoin kuvia söpöissä pikku kahviloissa. Käyn lenkillä yksin ja nautin omasta ajasta. Toisaalta lähden innoissani lasteni kanssa metsään ja aktiviteetteihin. Musta ei koskaan tullut mikään tietynlainen ennalta tarjottu äitihahmo, mutta koen päivittäin olevani hyvä äiti juuri tällaisena kuin olen.

Samaan aikaan haluan sekä rikkoa äitimyyttiä, että rakentaa siitä terveempää ja uudenlaista. Äitiys voi olla suunnaton ilo ja voimavara, on ok tehdä siitä omanlaista. Sinun ei tarvitse olla mitään tiettyä ollaksesi loistava äiti. Olet sitä jo nyt.

Rakkaus on ainoa asia millä on lopulta väliä. Rakkaus perhettäni kohtaan. Rakkaus kuvaamiseen, rakkaus kohtaamisiin ja työskentelyyn juuri sinun kanssasi. Rakkaus ikuisiin kuviin seinillä. Sinun rakkautesi minun tyyliini kuvata ja nähdä sinut. Sinun tapasi rakastaa ja ottaa rakkautta vastaan, se kaikki on kuvieni ydin.

Balanssi takaa hyvän elämän. Itse tasapainoilen työ- ja perhe-elämän yhdistämisen kanssa ja olen viime vuosina oppinut, että tärkeä palanen tässä kuviossa on myös itsestä huolehtiminen ja oma hyvinvointi. Asioiden punnitseminen pakottaa priorisoimaan ja kun ne elämän ydin arvot on päätetty on tasapainottaminenkin paljon helpompaa. Äitiys on aina yksi suuri vaaka tunnetilojen ja elämänhallinnan osalta, kuitenkin balanssi useimpina päivinä takaa nautinnollisen arjen myös äitinä.

Äitiys on parasta mitä minulle on tapahtunut. Äitiys tuo elämään uskomatonta sisältöä ja voi olla niin moniuloitteista kuin meitä naisiakin on. Äitiys on tuonut minulle kameran käteen ja inspiroi joka kuvauksessa eniten. Moderni äitiys viehättää minua suuresti enkä voi lakata ihmettelemästä mitä kaikkea olet saanut aikaan siksi, että olet äiti tai tulossa sellaiseksi.

Onnellisuus ja kiitollisuus on mun elämän kantavia voimia. Olen järjettömän kiitollinen perheestäni sekä miehestäni, joka on paitsi huikea isä myös mahdollistaa omien unelmieni toteuttamisen ja tämän erikoisen järjestelyn käydä töissä Helsingissä. Olen onnellinen jokaisesta yhteydenotosta, kuvauksesta ja siitä miten erityisten ihmisten kanssa saan päiviäni viettää. Onnellisuus on myös kauneinta mitä päälleen voi kuviin pukea. Mikään ei voita onnen hehkua kasvoilla!

Aitous on sana millä kuvailen itse töitäni. Ohjaan ja asettelen niin, että aitous on aina kantava teema. Vauvat ovat aina mahdollisimman luonnollisesti kuvissa, paljon sylissäsi tai pehmeällä beanbagilla. Perhekuvissa ohjaan sinua ja perhettäsi niin, että lopputulos on mahdollisimman vaivaton ja teidän näköinen. Aitous ja asettelemattomuus tuo kuviin myös ne aidot tunteet ja saavat kuvat elämään.

LIITY MEIDÄN INSTAGRAM YHTEISÖÖN!

Tule moikkaamaan, liity keskusteluun äitiydestä äideille, kurkista kulissien taa mitä kuvauksissa tapahtuu ja tutustu pyrkimyksiini ja filosofiaani kuvata. Nauti vinkeistä miten tallettaa näitä ohikiitäviä hetkiä ja lapsiasi ilman ammattikalusta - ja niin paljon kaikkea muuta! 

LIITY JENGIIN